Viruso stabilumas


disinfection

Viruso atsparumas:
• 3 val. esant 50°C
• Iki 10 dienų išmatose, nors senose publikacijose nurodytas ilgesnis laikotarpis (>3 mėn. palankiomis sąlygomis).
• Iki 70 dienų kraujyje kambario temperatūroje.
• Iki 15 savaičių atšaldytoje kiaulienoje.
• Iki 6 mėnesių konservuotame kumpyje.
• Iki 18 mėnesių kraujyje, kuris laikomasšaldytuve.
• Metus ar net dešimtmečius šaldytoje gaišenoje ar kiaulienoje.
pH stabilumas:
Inaktyvuojasi esant pH <3,9 ir >11.5
Serumas (baltymai) turi stiprų stabilizuojantį poveikį: 21 val. esant pH 13,4!
Dezinfekcija:
• Komercinės dezinfekcijos priemonės virusams apvalkale, pvz.: lietuvoje naudojama
• Peracto rūgštis, skruzdžių rūgštis;
• Hipochloritas, jodas, ketvirtiniai amonio junginiai;
• Kaustinės kalkės.
Atsparumas karščiui: 70°C 20 min; 60°C 30 min.

Afrikinio kiaulių maro kompetencijos centras

Select any filter and click on Apply to or press ENTER see results